Правителството ще отпусне 600 000 лева, с които Рилският манастир

...
Правителството ще отпусне 600 000 лева, с които Рилският манастир
Коментари Харесай

Борисов отиде до Рилския манастир и обяви, че държавата ще си изплати дължимото

Правителството ще отпусне 600 000 лв., с които Рилският манастир да продължи реконструкцията си и да изплати заплати на монасите. Това разгласи при визитата си премиера Бойко Борисов в светата обител, представен от Нова тв. Отделно ще бъдат отпуснати още 1,3 милиона лв. за пречиствателна станция. Средствата ще бъдат гласувани в сряда, 3 юни, на Министерския съвет.
Всъщност почти толкоз е и държавната дотация (597 хиляди лева), която Рилският манастир би трябвало да получи по право като монумент на Юнеско. Припомняме, че малко по-рано през днешния ден от там оповестиха, че не са получили нито лев. Има решение на Дирекцията по вероизповеданията дотацията да не се стопира, само че след това връзката какво става се губи. Това обявиха по-рано от Рилския манастир. Оттам предизвестиха, че като няма пари, няма и поддръжка и реституция, а най-после ЮНЕСКО може да извади манастирът от листата си.
Държавата не помни за парите за Рилския манастир, ще го съсипем ли?  
Финансовата рецесия, съгласно игумена дядо Евлогий, е невиждана, а до дни ще бъде открита дарителска сметка, с цел да не се стигне до банкрут.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР