Правителството ще отпусне 150 млн. лева повече за хората с

...
Правителството ще отпусне 150 млн. лева повече за хората с
Коментари Харесай

Борисов дава 150 млн. лв. за хората с увреждания

Правителството ще отпусне 150 млн. лв. повече за хората с увреждания. Проблемът е, че и те им се виждат извънредно незадоволителни. Ще считаме отначало. Продължаваме да работим. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов след срещата му с представители на протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова. На срещата в Министерски съвет, траяла повече от 5 часа, участва и общественият министър Бисер Петков. След полемиката стана ясно още, че ще се изготви и указател на хората със специфични потребности, който да покаже какъв брой тъкмо са те.

Борисов изясни, че до края на септември в Народното събрание ще бъдат импортирани промени в няколко закона, които регламентират грижата за хората със специфични потребности.

Министър-председателят разяснява, че разликите по време на срещата са били във връзка с самостоятелното разходване на средства и за функционалностите на държавния надзорен орган. Той добави, че ще се разисква и основаването на профилиран орган, който да дава отговор за хората с увреждания.

Премиерът посочи, че следва инспекция на електронната система.

“Някои сътрудници са на мнение, че съществуващата към този момент осведомителна система не работи, макар, че държавното управление е отделило съществени средства за нея. Много пари, доста организации и резултатът е, че най-после има митинг ”, уточни той.

“Говорим за 88 000 души, които би трябвало да получават непозната помощ, а цялата останала част хора с увреждания са близо 700 000 индивида ”, добави още министър председателят.

От национално представителните организации благодариха на Борисов и държавното управление за готовността да провиснал в допълнение средства за хората с увреждания и желаеха по-голям надзор при разходването им. Протестиращите обаче бяха безапелационни, че “палатковите лагери остават, до момента в който обещаното не бъде на хартия ”.

Работните срещи не престават – идната е във вторник, когато ще бъде разисквано основаването на регистъра на хората с уврежданията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР