Правителството ще отпусне 100 милиона лева за допълнително увеличение на

...
Правителството ще отпусне 100 милиона лева за допълнително увеличение на
Коментари Харесай

Отпускат още 100 млн. лв. за заплати на полицаите, протестите обаче остават

Правителството ще отпусне 100 милиона лв. за в допълнение нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи, стана ясно след среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов.

Планираните протестни дейности за през днешния ден обаче няма да бъдат анулирани , само че още на следващия ден (12 януари) ще има среща на УС на СФСМВР, с цел да бъде решено какво ще вършат синдикатите оттук-нататък.

От брифинга стана ясно още, че от следващата година има опция за нарастване с 10% на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи .

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов посочи, че отпуснатите пари не са договорка, с цел да спрат митингите, съобщи " Дарик ".

Представителите на СФСМВР упорстват проблемите с ниското възнаграждение на работещите в системата да бъдат решени стабилно и да се обсъдят опциите за правене на тактика за публичен ред и сигурност и реформиране на Министерство на вътрешните работи с небосвод 2030 година Полицаите недоволстват от своите хонорари и изискванията на труд. От синдиката припомнят, че един чиновник започва с 680 лв. при минимална заплата за страната от 510 лв..

Вчера стана ясно, че в деня на формалния старт на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз министър председателят ще се срещне с представители на синдикатите в Министерство на вътрешните работи на фона на деянията на неодобрение от страна на чиновниците на реда.

Протестен билборд на служителите на реда се появи на столичната улица " Христо и Евлоги Георгиеви ", само че бе свален от фирмата-собственик на оборудването, което провокира възмущението на премиера.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР