Правителството ще одобри на днешното си заседание актуализацията на бюджета,

...
Правителството ще одобри на днешното си заседание актуализацията на бюджета,
Коментари Харесай

Кабинетът Петков приема актуализацията на бюджета, въпреки двете Не

Правителството ще утвърди на днешното си съвещание актуализацията на бюджета, разгласи министър председателят Кирил Петков при започване на съвещанието. Това ще стане, макар че нито обединението, нито обществените сътрудници утвърдиха актуализацията. Довечера има нов съвет на четирите ръководещи обединения, още веднъж по тематиката да бюджета.

С актуализацията на бюджета пенсиите се подвигат с 10% плюс 60 лева, оптималната става 2000 лева, а минималната се подвига от 300 на 467 лева или със 167 лева, а за предните 12 години е вдигната със 100 лева, акцентира Петков пред министрите си. Така той съпостави нарастването на приходите на възрастните хора с това при трите мандата ръководство на Бойко Борисов.

С актуализацията ще се вкара и отстъпката от 25 ст. на литър бензин или дизел без добавки, акцентира Петков. Тя ще важи единствено за коли с български номера, обясни министър председателят.

Петков изброи и останалите антикризисни ограничения в бюджета - освобождение на тока и природния газ от данък, 9 % Данък добавена стойност за парното, нулев налог за хляба. Тези ограничения за 2 милиарда лева не са проинфлационни, тъй като дефицитът остава на равнище 4,1 %, изясни Петков.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР