Правителството ще набави тази седмица, по пазарни цени, милион и

...
Правителството ще набави тази седмица, по пазарни цени, милион и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хлябът е осигурен до 2023 г., няма нарушени доставки на петрол и газ

Правителството ще набави тази седмица, по пазарни цени, милион и половина тона зърно, което ще бъде съхранено в складовете на държавния запас. Към момента няма нарушени доставки на газ и нефт и рискът не е огромен.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът съобщи, че със закупуването на милион и половина тона зърно, държавното управление ще е несъмнено, че има количества до годишна продукция 2023-та година.

Не желаеме да влизаме в риск, добави Петков и продължи: Затова взехме решение, че ще купим задоволително количество, че да можем да сме подготвени във всякаква обстановка да осигурим продоволствието на страната. Хлябът ще бъде обезпечен.

В отговор на въпрос от " ИТН " за газовите и нефтени доставки, Петков сподели:

Към момента няма нарушени доставки на газ и нефт и рискът не е огромен.

„ Лукойл ” подсигуряват, че имат и проект Б, в случай че се спре подаването на съветски нефт, само че до момента няма нарушени доставки. Така че към този момент нещата наподобяват под надзор, ние сме в ежедневна връзка, сподели още Петков. Той уточни още, че макар че „ Лукойл ” е съветска компания, тя е благосъстоятелност на швейцарска компания, което по думите му я избавя от ударите на интернационалните наказания.

За газа министърът на енергетиката договаря разнообразни количества през Гърция, следим и опцията за ограничение експорта на електричество, заяви министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР