Правителството ще инвестира 650 млн. евро в проекта за две

...
Правителството ще инвестира 650 млн. евро в проекта за две
Коментари Харесай

IBM внедрява квантов компютър в Германия

Правителството ще влага 650 млн. евро в плана за две години

IBM Q System One ще бъде конфигуриран в един от обектите на американската корпорация в Германия (снимка: IBM)

IBM и немското изследователското сдружение Fraunhofer Gesellschaft оповестиха съглашение за съдействие в региона на квантовите калкулации. В рамките на партньорството ще бъде основана нова общественост за реализация на отраслови и приложни тактики за квантови калкулации.

Съгласно изискванията на съглашението, комерсиалният квантов компютър IBM Q System One ще бъде конфигуриран в един от обектите на американската корпорация в Германия. IBM Q Network към този момент ще има нов европейски център за квантови калкулации, който ще се концентрира върху образуване на общественост от учени, откриватели, разработчици, ИТ експерти и индустриални специалисти.
още по тематиката
Германия, от своя страна, възнамерява да влага 650 милиона евро в плана за две години, с цел да поддържа прехода на квантовите технологии от сферата на проучванията към практическите приложения.

Очаква се благодарение на квантовите калкулации да бъдат изследвани комплицирани молекулярни и химични взаимоотношения, да се решат значими проблеми с оптимизацията и доста да се увеличи успеваемостта на изкуствения разсъдък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР