Правителството ще дари 20 000 лева за подпомагане на социално

...
Правителството ще дари 20 000 лева за подпомагане на социално
Коментари Харесай

Правителството дарява 20 000 лв. за социално слаби семейства

Правителството ще подари 20 000 лв. за подкрепяне на обществено слаби фамилии, осведомиха от държавния пресцентър.

Сумата ще бъде преведена на Фонд " Социална протекция " , в който ще се сътвори целева стратегия за подкрепяне на схемата за разпределяне на пакети с хранителни артикули.

Премиерът Бойко Борисов и членовете на държавното управление взеха решение да дарят по 1000 лв. от заплатите си за подкрепяне на обществено слаби фамилии по време на изключителното състояние.

До момента през оперативната стратегия за храни Министерството на труда и обществената политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните фамилии. Това се равнява на 6000 тона храни , пресмятат от Министерски съвет. В момента се вършат планове да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души . С дарението се чака да бъдат подкрепени още близо 300 фамилии.

Междувременно Фонд " Социална протекция " ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и даване на храни. Предстои фондът да раздаде помощни механически средства - компютри, видеоувеличители и профилиран програмен продукт, за хора с повредено зрение и с други увреждания .

Междувременно от партия ГЕРБ оповестиха, че подаряват 100 000 лева за битка с ковид на Министерството на здравеопазването на особено основана сметка. Парите са от държавната дотация на партията. Те ще бъдат употребявани за подкрепяне на активността на лечебните заведения в България , както и за обезпечаването на нужните им консумативи и съоръжение.

От партията напомнят, че и Парламентарната група на ГЕРБ също подари 100 000 лева на Министерството на здравеопазването за битка с ковид. Сумата е от месечните хонорари на всички народни представители от партията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР