Правителството се самосвали, то беше несъстоятелно от гледна точка на

...
Правителството се самосвали, то беше несъстоятелно от гледна точка на
Коментари Харесай

Томислав Дончев, ГЕРБ: Правителството беше несъстоятелно от гледна точка на това да свърши нещо

Правителството се самосвали, то беше несъстоятелно от позиция на това да свърши нещо, най-после се оказа, че няма болшинство в залата. Това мнение изрази заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред Българска национална телевизия.

„ За мен постоянно е било чудно това по какъв начин може някой да се оплаква от опозицията. Не всеки грях на държавното управление не се трансформира автоматизирано в наш триумф “, добави Дончев.

Според Томислав Дончев едни избори не са мотив за наслада нито за политиците, нито за хората. „ Може би само за тези гилдии, които виждат спомагателни доходи от изборите. Освен всичко друго, чисто партийната изгода, не предполагаше да се вършат избори незабавно. Най-хубаво за нас беше смяната да продължи още, с цел да забележим всички измерения на смяната, само че пък щеше да е рисково за републиката, за обществото, за стопанската система “, счита Дончев.

Отворен въпрос е за какво са спрени доставките от „ Газпром “, само че казусът е, че продължаваме да купуваме съветски газ на по-висока цена посредством медиатори и аз не мога да схвана тази позиция, добави Дончев. „ Газът от предходната година се е вдигнал 10 пъти. Аз не настоявам, че това напълно е заслуга на държавното управление, само че една трета за повишението на цената е тяхна заслуга “.

Русия е необикновен проблем в българската политика и в българския публичен живот, счита Дончев. „ Коя партия ще е в българския парламент би трябвало да се взема решение само от българските жители. Иначе война покрай нашата граница постоянно е заплаха и преди, и след избори “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР