Правителството се съгласи да публикува своя проектозакон за технологията за

...
Правителството се съгласи да публикува своя проектозакон за технологията за
Коментари Харесай

Правителството ще публикува проектозакон за технологията за лицево разпознаване

Правителството се съгласи да разгласява своя проектозакон за технологията за лицево различаване (FRT), която ще се употребява за закононарушения, в това число принуждение, което беше добавено след Дъблин вълнения.

Министърът на правораздаването сподели, че задачата на законопроекта е да помогне на gardaí да „ трали “ през хиляди часове видеонаблюдение, когато проверява съществени закононарушения.

Групи като ирландските Съветът за цивилен свободи изрази угриженост за това по какъв начин FRT може да се употребява от управляващите, изключително по отношение на това дали се употребява без основателно съмнение.

Партията на зелените също изрази угриженост по отношение на даването на FRT на gardaí, което беше прегледано по-рано тази година, когато беше препоръчано независимо законодателство за контролиране на региона.

 

В резултат на протестите в Дъблин, министър за правораздаването Хелън Макенти сподели, че протестите и насилствените вълнения ще бъдат включени в листата с закононарушения, за които технология...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР