Правителството се провали от властолюбие и корист. Това обяви президентът

...
Правителството се провали от властолюбие и корист. Това обяви президентът
Коментари Харесай

Радев се чуди как ще се контролира служебната власт при разпаднало се мнозинство

Правителството се провали от славолюбие и изгода. Това разгласи президентът Румен Радев преди клетвата на служебния кабинет на Димитър Главчев.

Аз не съм се бъркал по никакъв метод в кадрова политика, посочи той. Призивите да не издава декрет идвали от тези партии, които изменили Конституцията. За Калин Стоянов Радев сподели, че нито щял да го назначи за вътрешен министър, нито щял да го остави на поста. по гледище на Димитър Главчев.
 Кабинетът
Кабинетът " Главчев " постави клетва пред Народното събрание

Само част от депутатите приветстваха служебните министри

Радев е удовлетворен, че с днешния му декрет се поставя завършек на един провален експеримент—сглобката. Димитър Главчев има право да избере своя екип, по мнението на президента. Безочие са изказванията на Политическа партия, че работи с ГЕРБ и Движение за права и свободи, а в действителност те били в дълга прегръдка с досегашните си сътрудници.

Абсолютно подробно трябвало да се ревизират връзките на Живко Коцев с контрабандата. Това било насмешка с държавността, уверен е президентът. Какъв основен секретар си, в случай че не знаеш с кого влизаш гол в сауната , недоумява президентът и поздрави шефа на ДАНС, че имал смелостта да бръсне надълбоко, в случай че бил освободил Пламен Тончев предходната година, каквото гледище имаше, в този момент нямало да знаем тези неща.
 Атанас Славов желае инспекция на Сарафов и Илиана Кирилова за натиска над Живко Коцев
Атанас Славов желае инспекция на Сарафов и Илиана Кирилова за натиска над Живко Коцев

Той упорства да се свика общо заседание на Висш съдебен съвет за " създалата се спешна обстановка "

Отново Румен Радев настоя служебният кабинет да обезпечи почтени избори и да свърши доста работа по ПВУ, Еврозоната и Шенген . Стои огромният въпрос за отговорността, тя изрично не е моя, предизвести президентът, който недоумява по какъв начин при разпаднало се болшинство ще има надзор върху служебната власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР