Правителството се провали изцяло в предлагането на социално-икономически пакет от

...
Правителството се провали изцяло в предлагането на социално-икономически пакет от
Коментари Харесай

БСП: Върху Бюджет 2021 трябва да се сложи печат – това е предизборен бюджет |

" Правителството се провали напълно в предлагането на социално-икономически пакет от ограничения против следствията от коронавирусната рецесия. Хората се притесняват от ново затваряне на страната, тъй като знаят, че в случай че са оживели при първото изключително състояние, най-вероятно ще би трябвало да хлопнат кепенците вечно при второ такова. Точно тук е ролята на ръководството – би трябвало да направиш по този начин, че в случай че обявиш затваряне на страната, хората да не мислят по какъв начин да оцелеят, по какъв начин да обезпечат децата си, дали ще имат работа по-късно. В тази обстановка държавното управление трябваше да развърже малко кесията, само че не по този обикновен метод – през прозореца на джипа, и да им даде действителна помощ в по този начин непредвидима обстановка ", съобщи Александър Симов от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " пред Българска национална телевизия.

" Когато обсъждаме Бюджет 2021, би трябвало да върнем лентата шест месеца обратно. В момента, в който трябваше да се помогне на хората на първата вълна, борещи се с ковид, тогава лексиката на ръководещите беше напълно друга. Бойко Борисов излизаше и споделяше, че не можело да се харчат по този начин елементарно подготвени пари – и по тази причина ограниченията бяха по този начин лимитирани ", сподели той.

Каква е разликата в този момент – наближават избори. Върху този бюджет би трябвало да се постави един щемпел – това е избирателен бюджет, изработен с концепцията ръководещите да си купят някакви гласове за изборите. Аз считам, че сметката им е неверна, тъй като с 50 лева към пенсиите или с отвързването на кесията по персоналното убеждение на премиера – към този момент мъчно могат да се намерят хора, които да им се вържат на обикновените политически номера, разяснява Симов.

Социалистът е убеден, че Българска социалистическа партия би могла да ръководи даже и с този бюджет, защото той не е постоянен документ и може да бъде променян.

Той съпостави бюджета с наливане на пари в къща без покрив: " Колкото и милиони да се дават за тапети, при идващия дъжд те ще станат на хартийки ".

По отношение на бюджета за опазването на здравето Симов разяснява: " В опазването на здравето по този начин и не бяха подхванати нужните промени. Всяка година се усилват парите за здравния бюджет, само че не виждаме да се усилва успеваемостта на здравната система. Десет години безвремие и реплика на промени ни докараха до такава степен, че на следващия ден да дадем и 300 милиарда лева на опазването на здравето, това няма да се отрази на елементарния човек и неговата сигурност, че като отиде на доктор, ще получи качествена здравна грижа. "

По думите на Симов огромната промяна, която би трябвало да се реализира в опазването на здравето е, че лечебните заведения не могат да не престават да бъдат търговски сдружения: " Не премахнем ли тази порочна търговия в опазването на здравето, до на следващия ден можем да си приказваме какво е неверно в здравната ни система и то към момента остава неверно ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР