Правителството се опитва да унищожи Кресненското дефиле. От Републиканци за

...
Правителството се опитва да унищожи Кресненското дефиле. От Републиканци за
Коментари Харесай

Републиканци за България: Правителството се опитва да унищожи Кресненското дефиле

„ Правителството се пробва да унищожи Кресненското дефиле. От " Републиканци за България " считаме изказването на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов за създаване на дълъг тунел в региона на Кресненското дефиле, като единствена и най-щадяща околната среда опция за доизграждане на автомагистрала „ Струма “, за противоречащо на експертни отзиви, мнения и отчети в региона на околната среда, геодезията и хидрологията. Те потвърждават по безапелационен метод отрицателния резултат на обсъждания вид, а задачата е само асимилиране на пари посредством компании доближени до властта “, се показва в позиция на партията.

По думите им част от причините за нагоре твърдяното включват мнения на български и интернационалните учени, които изрично пазят тезата, че регионът на Кресненското дефиле е построен от скали съдържащи високи фонови концентрации на радиоактивни детайли.

„ Като доказателство за това може да се уточни съществуването на уран и добивът му осъществяван в региона.

Също по този начин сходен вид е извънредно несъответствуващ заради съществуването на газ радон, който се смята за пораждащ ракови болести у хората.

Опасност от непоправима екологична злополука са и предвиждащите се милиони кубични метра радиоактивни скали и почви, които ще се образуват като рисков боклук в процеса на изкопаване на тунел “, показват още в позицията си.

Те са безапелационни, че е значимо да се означи, че към днешна дата не се разполага с вид за отнасяне или депониране на тези рискови боклуци. Районът е сеизмичен, а в допълнение на това хидроложки проучвания осъществявани в предишното демонстрират, че построяването на сходен тунел е рисково.

„ В контраст на думите на министъра на околната среда и водите и след обзор на научно обоснованите обстоятелства изброени нагоре, излиза наяве, че целостта и устойчивостта на екосистемите не съставлява приоритет за политическото управление на министерство.

Реализирането на плана ще е само финансова поддръжка за избрани близки до ръководещите субекти “, показват от „ Републиканци за България “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР