Правителството се намира в тежка отбрана. Изглежда, че към момента

...
Правителството се намира в тежка отбрана. Изглежда, че към момента
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Правителството е в тежка отбрана

Правителството се намира в тежка защита. Изглежда, че все още от ГЕРБ не съумяват да провеждат нахлуване, а това е действителен проблем. За първи път Борисов не съумява да напипа дейна роля, вместо това единствено бие удари.

Такова мнение изрази в предаването "Още от деня'' социологът Андрей Райчев. Според него убийството на Виктория Маринова в Русе никога не трябва да се възприема като политическо или поръчково.

,,Това не беше политическо ликвидиране, нито поръчково. Изобщо не би трябвало да търсим интрига в тази тенденция. Убийството обаче породи вест, освен това подправена, която послужи за искра за подпалване на антиправителствени настроения'', сподели още Райчев.

,,Когато има ниско доверие измежду институциите и политиците, една вест – същинска или подправена – постоянно ще разклаща публичното мнение'', разяснява по тематиката социологът Боряна Димитрова

,,При убийството в Русе се получи една истерична реакция, то послужи като политическо знаме, развихри се една офанзива към България. Смятам, че беше неточност това еднопосочно обвързване на това ликвидиране с политически претекстове, което се популяризира из цяла Европа. Но в последна сметка сходен вид нервности се връщат като бумеранг върху този, който ги е инсценирал. Тепърва ще се учим да реагираме на подправените вести. Може би те ще ни научат да бъдем общество'', изясни Димитрова.

Извън тематиката към убийството на Виктория Маринова, Боряна Димитрова смята, че ГЕРБ не случва на съдружни сътрудници.

,,ГЕРБ не случва на съдружни сътрудници. Създава се чувството, че там непрекъснато се създават кавги. ГЕРБ има едно главно обръщение, което е гарантиране на стабилността. Непрекъснатите производства на кавги обаче като че ли опонират на това послание'', приключи Димитрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР