Правителството създава ВиК Холдинг - София с капитал от 1

...
Правителството създава ВиК Холдинг - София с капитал от 1
Коментари Харесай

Държавата реши да се оправя централно с ВиК дружествата - с нов холдинг

Правителството основава ВиК Холдинг - София с капитал от 1 милиарда лв., заяви по време на постоянното държавно съвещание районният министър Петя Аврамова, съобщи БГНЕС. Средствата ще бъдат на Министерство на регионалното развитие на централния бюджет за 2020 година.
Под шапката на новия холдинг ще бъдат всички ВиК сдружения в страната с държавно присъединяване. Структурата ще има контролен и директорски съвет.
Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че се готвят спомагателни ограничения за справяне с водната рецесия. Той изрази поддръжка и счита, че основаването на новия холдинг е крачка в решаването на водната рецесия.
Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че в Перник много от дълго време е трябвало да се приключи водният цикъл. В допълнение на казаното новият екоминистър Емил Димитров съобщи, че доста от дълго време е имало заделени европейски средства по плана, само че не са усвоени. Предвидените пари са над 104 млн. лв..
" Ако тези средства бяха усвоени навреме сега нямаше да се постанова да заделяме спомагателни средства. Подобни случаи има в цялата страна ", означи Димитров.
До идната седмица би трябвало да бъде направен график за работата на всички ВЕЦ-ове, както и за боклука, който се транспортира от чужбина за горене у нас, подреди още министър председателят Бойко Борисов
" На първо място ни е питейната вода, на второ производството на ток. Да, доста е значимо за енергетиката, тъй като водната сила е най-изгодна, само че не може за сметка на питейната вода ", безапелационен беше Борисов като се обърна към енергийния министър Теменужка Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР