Правителството реши режимът за регистрация на личните стопанства за отглеждане

...
Правителството реши режимът за регистрация на личните стопанства за отглеждане
Коментари Харесай

Облекчава се регистрацията на личните стопанства

Правителството реши режимът за регистрация на персоналните стопанства за развъждане на животни да бъде омекотен и безвъзмезден, оповестиха от Министерския съвет в четвъртък.

Вече стопаните няма да се постанова да вървят да подават персонално заявление за регистрация в Областната дирекция по сигурност на храните, а ще могат да го внасят при кмета или кметския наместник в селата, където най-често де гледат животни в двора.

Целта на измененията е да се насърчат хората да записват стопанските си дворове, които да може да се управляват от ветеринарните служби, с цел да не се позволява разпространяване на заразни заболявания по животните. Животните ще би трябвало да са разпознати и притежателите им ще са длъжни да съблюдават избрани условия за развъждането и имунизациите им, както и да наблюдават здравословното им положение.

С цел обезпечаване на биосигурност във фермите, не се разрешава на регистрирани ветеринарни лекари, сключили контракти за профилактика със притежатели на индустриални ферми за прасета и птици, да подписват такива и със притежатели на персонални стопанства.

Предвижда се честотата на визитите в обектите да бъде избрана в специфична процедура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР