Правителството реши кои да са граничните пунктове на българска територия,

...
Правителството реши кои да са граничните пунктове на българска територия,
Коментари Харесай

Ето кои са коридорите, по които ще идват храна и други важни стоки за България във времето на коронавирус

Правителството реши кои да са граничните пунктове на българска територия, през които ще се обезпечава гладко прекосяване на артикули в изискванията на зараза от ковид. Планът за обезпечаване на " зелени коридори " по европейската пътна мрежа е препоръчан от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков. Той е съгласуван с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 година.
На границата с Гърция за съществени гранични пунктове са посочени Кулата и Капитан Петко челник, а като авариен – Илинден. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а аварийни са Оряхово и Силистра.
Определени са и точки за прекосяване с страните от Западните Балкани и Турция , за които Европейският съюз също е подхванал дейности за съгласуван метод. Между България и Сърбия е избран Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, към Турция – Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, а към Северна Македония – Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево.
Преминаването през тези гранични пунктове на " зелени коридори ", в това число всевъзможни инспекции и здравни прегледи на транспортните служащи, не трябва да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на " зелени коридори " би трябвало да бъдат отворени за всички товарни транспортни средства, пренасящи всевъзможен вид артикули.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР