Правителството реши днес да даде на Бургас правото на собственост

...
Правителството реши днес да даде на Бургас правото на собственост
Коментари Харесай

Бургас получи 9 държавни имота, за да направи туристическа атракция в "Ченгене скеле"

Правителството реши през днешния ден да даде на Бургас правото на благосъстоятелност върху девет държавни парцела в местността " Рибарско пристанище " (бивша околност " Ченгене скеле " ), с цел да може да се осъществя туристически план на общината, заяви държавната осведомителна работа.

Те са с обща повърхност от 27 391 кв. м. Върху парцелите община Бургас има намерение да осъществя план " Изграждане на етнографски културно-туристически комплекс ", който ще бъде препоръчан за финансиране по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година

От уеб страницата на кмета на Бургас Димитър Николов, изработен през 2015 година, с цел да разпространява неговата кандидатура за нов мандат, излиза наяве, че това ще е първият по рода си музей в България, представящ историята на рибарството. В комплекса ще има достоверни едноетажни риболовен постройки.

В тях ще се показват занаятите плетене на риболовен принадлежности – таляни, мрежи и винтери, разработване на въдици за лов на риба, сушене на риба. Ще се построи заведение, предлагащо дегустация на достоверни риболовен ястия, с опция за осъществяване на образование в приготвянето им. Предвижда се кейов фронт за експозиция на достоверни риболовен лодки. Част от културно-туристическия комплекс ще са пикник зона и зона за разходки навън, крайбрежна алея и паркинг.

Община Бургас има желание да построи в същата околност и покрита лодкостоянка. Този план ще се осъществя с пари по Програмата за морско дело и риболовство.

Цялостният план за видоизменение на " Ченгене скеле " планува порутените постройки в Ченгене скеле да бъдат сменени от достоверни риболовен хижи, а пристанището да бъде ремантирано, като се обезпечат спомагателни 110 места за акостиране на риболовен съдове (рибарски лодки и риболовни кораби до 20 м.). В допълнения има концепция да се построен и рибен пазар.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7434)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР