Правителството реши да увеличи максималния ангажимент за разходи, които могат

...
Правителството реши да увеличи максималния ангажимент за разходи, които могат
Коментари Харесай

Кабинетът увеличи парите за пътя Видин-Ботевград до близо 800 млн. лева

Правителството реши да усили оптималния ангажимент за разноски, които могат да бъдат поети през 2019 година по бюджета на Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) за рационализация на пътя Видин-Ботевград. Това стана по време на днешното съвещание на Министерския съвет, след което отрасловият министър Петя Аврамова даде брифинг, оповестява " Фокус ".

Максималният размер на средствата, които ще бъдат употребявани за идното подписване на контракти за строителството на 167-километровата права, нараства до 796.7 млн. лв.. Аврамова посочи, че това се постанова, защото пътят Видин-Ботевград е разгласен за обект с национално значение.

С признатото от кабинета разпореждане действително се дава зелена светлина за началото на строителните действия. Очакванията на районния министър са до месец те да стартират. По предварителни планове през 2022 година сред Видин и Ботевград ще има път с две ленти за придвижване в посока, с спешна лента и разграничителна линия.

В средата на септември се разбра, че единствено в границите на един месец Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е съумяла да прегледа и оцени офертите за планиране и строителство на първия стадий от построяването на 54.3 км от пътя Видин - Ботевград, в сектора от Видин до Ружинци. Коя компания завоюва поръчката четете тук.

Дотук за правата са контрактувани 63 км на обща стойност 682 млн. лева, което прави по над 10 млн. лева на километър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР