Правителството реши да се учреди безвъзмездно право на строеж върху

...
Правителството реши да се учреди безвъзмездно право на строеж върху
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти

Правителството реши да се учреди безплатно право на градеж върху два парцела, част от морското дъно в рамките на вътрешните морски води на България в Черно море, в интерес на община Царево. Това ще разреши да се направи уголемение, реорганизация и рационализация на съществуващото общинско рибарско пристанище „ Мичурин “. По този метод потенциала му ще се усили с повече от 60 %. Също по този начин ще се сътвори опция да бъдат обслужвани освен дребни риболовни кораби, само че и такива с дължина до 24 метра. Ще бъдат основани и нужните условия риболовни кораби да бъдат изтегляни на брега за осъществяване на дребни поправки. Правото на градеж е учредено в сходство с утвърждения от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и влезнал в действие профилиран обстоен организационен проект.

„ Български пощи “ ЕАД ща продадат недвижими парцели в Студентски град, София посредством директно договаряне на „ Държавна консолидационна компания “ ЕАД. Държавното сдружение е притежател на имота, на който са построени обектите. Те не са нужни за активността на „ Български пощи” ЕАД. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител.

За период от 10 години на община Костинброд се дават безплатно за ръководство парцели - обществена държавна благосъстоятелност. Имотите се намират в Софийска област, община Костинброд, околност „ Градище “ и попадат в териториалния обсег на групова археологическа недвижима културна полезност с категория „ национално значение “ - „ Късноантична резиденция Скретиска/ ранновизантийска Кретискара и Ротонда “. Предоставянето на парцелите на общината ще способства за обогатяване културно-историческото завещание на локално равнище, ще подкрепи популяризирането на недвижимата полезност и превръщането ѝ в значителен фактор за разширението на културния туризъм на локално равнище. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионален исторически музей - София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР