Правителството реши да предостави на Министерството на образованието и науката

...
Правителството реши да предостави на Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

Министерство получава атрактивен имот

Правителството реши да даде на Министерството на образованието и науката парцел - обществена държавна благосъстоятелност в гр. Велинград за потребностите на Национална професионална гимназия по горско стопанство „ Христо Ботев “. Имотът включва два независими обекта в постройка. Единият е със застроена повърхност от 800 кв. м, а вторият е с величина 303 кв. м. Те ще се употребяват за основаването на общежитие и стол за хранене на учениците от професионалното образователно заведение.

Правителството позволи също по този начин „ БДЖ-Товарни превози” ЕООД (БДЖ-ТП) да продаде неоперативни активи, благосъстоятелност на сдружението, на Национална компания „ Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). Решението планува посредством директно договаряне и на цена не по-ниска от тяхната пазарна стойност, избрана от самостоятелен оценител, да бъдат продадени общо петнадесет парцела. В решението се показва още, че след прехвърлянето на парцелите към НКЖИ два от тях се афишират за обществена държавна благосъстоятелност. С продажбата им, БДЖ-ТП ще може отчасти да погаси насъбраните финансови отговорности към НКЖИ по схемата „ дълг против благосъстоятелност “.

Учредява се възмездно безсрочно лимитирано вещно право - сервитут, върху част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност, в интерес на „ Електроразпределение Юг “ ЕАД - Пловдив. Частта от парцела - обществена държавна благосъстоятелност, се намира в гр. Бургас и е с повърхност от 61 кв. м. Тя се визира от отчасти кабелиране на 4 въздушни електропроводни линии и полагане на 2 нови подземни кабела. Пределеното по реда на Закона за устройство на територията парично обезщетение за основаване на сервитутното право - право на пробутване върху част от парцела - обществена държавна благосъстоятелност, е на стойност 1 904,42 лева без Данък добавена стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР