Правителството реши да предостави безвъзмездно за управление имоти и части

...
Правителството реши да предостави безвъзмездно за управление имоти и части
Коментари Харесай

Променят статута на редица имоти

Правителството реши да даде безплатно за ръководство парцели и елементи от парцели - обществена държавна благосъстоятелност, на Държавната комисия по сигурността на информацията. Имотите се намират в областите Кърджали, Плевен и Варна и до момента са били стопанисвани от Министерство на вътрешните работи. Поради отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи, правото на ръководство върху парцелите се лишава от ведомството и се трансферира на ДКСИ.

На община Несебър, област Бургас, се трансферира безплатно правото на благосъстоятелност върху парцели - частна държавна благосъстоятелност. Имотите, намиращи се в землището на гр. Несебър, са нужни за реализацията Обект „ Разширение на път с. Кошарица - к.к. „ Слънчев бряг “, очакван с утвърден обстоен организационен проект - парцеларен проект, и избран за общински обект от първостепенно значение.

Община Бургас получава правото на благосъстоятелност върху девет парцела - държавна благосъстоятелност. Те се намират в местността „ Рибарско пристанище “ (бивша околност „ Ченгене скеле “) и са с обща повърхност от 27 391 кв. м. Имотите ще бъдат употребявани за реализацията на планове, свързани с опазването на околната среда, съхраняването на локалната културна еднаквост и облагородяването на местността. Община Бургас има намерение да осъществя план „ Изграждане на етнографски културно-туристически комплекс “, който ще бъде препоръчан за финансиране по предпочитана ос 6 „ Регионален туризъм “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 - 2020 година Предвижда се благоустрояване на посочените парцели и създаване на повсеместен културно- туристически артикул с експозиционен и етнографски темперамент, с обособена зона за площадно пространство, пикник зона и зона за разходки навън, крайбрежна алея и паркинг за обезпечаване на условия за отдих и туризъм на популацията и гостите на общината, като до тях ще бъде обезпечен необятен и свободен достъп. Проектът цели да утвърди и разпространява рибарството като обичаен поминък за района посредством развиване на морската просвета на популацията, изключително на младата публика. Експлоатацията на бъдещия културно-туристически комплекс ще бъде напълно обвързвана с разпространение на нематериалното културно завещание на локалната рибарска общественост. Така ще се основат условия и за предпазване на бранш „ Рибарство “ и за развиване и опазване на традициите в рибарския поминък. Община Бургас има желание да осъществя и план „ Изграждане на покрита лодкостоянка в акваторията западно от м. „ Рибарско пристанище “ (бивша м. „ Ченгене скеле “) “, утвърден за финансиране по Програма за морско дело и риболовство, процедура за даване на безплатна финансова помощ BG14MFOP001-1.009 „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и покрити лодкостоянки “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР