Правителството решава днес за изграждането на скоростния път Ботевград –

...
Правителството решава днес за изграждането на скоростния път Ботевград –
Коментари Харесай

След среща на протестиращи с премиера: Правителството с действия за скоростния път Ботевград – Видин

Правителството взема решение през днешния ден за построяването на скоростния път Ботевград – Видин. Очаква се да бъдат написани периоди за разширение на правата до Мездра и строителство на трасе с магистрални габарити до Дунав мост 2.

Договорката за решението беше реализирана на среща с протестиращи жители от Северозапада с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет предходната седмица. Той беседва с тях след пет следващи съботи на митинги, при които блокираха придвижването по първокласния път София – Видин и достъпа до втория мост над Дунав.

Хората от района оповестиха, че желаят автомагистрала до Видин и предизвестиха, че митингът им може да прерасне в гражданско непокорство.

След срещата районният министър Николай Нанков разгласи, че пътят в някои сектори ще бъде скоростен, а в други ще бъде автомагистрала. Като краен период за построяването му властта страната си сложи 2022 година.

Строителството ще се реализира на стадии, като първите построени прави ще са Видин – Ружинци и Мездра – Ботевград. Към момента това са и най-рисковите сектори за пътешестване в Северозападна България.

По пътя, който през днешния ден прави връзка и към Дунав мост 2, трафикът на тежкотоварни коли е засилен, а пътните произшествия са всекидневие. На места трасето минава и през обитаеми места с остри завои и стръмни наклони, което прави придвижването рисково.

За бързата и сигурна връзка на Северозападна България със столицата значима роля ще изиграе тунелът под старопланинския проход " Петрохан”. Към момента работата по него е към момента на стадий геоложки изследвания. След това ще бъдат предоставени и предпроектни изследвания, които следва да са подготвени до края на тази година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР