Правителството разшири кръга от икономически дейности в схемата 60/40, при

...
Правителството разшири кръга от икономически дейности в схемата 60/40, при
Коментари Харесай

Разшриха схемата ”60/40” за подпомагане от държавата

Правителството разшири кръга от стопански действия в схемата ”60/40 ”, при която страната ще поеме 60% от възнагражденията на чиновниците.
Към компаниите, които ще могат да аплайват за помощ, са добавени целият строителен бранш и огромна част от преработващата индустрия, както и товарният превоз, издателска и рекламна активност.

Първоначално бе планувано схемата да се ползва единствено за комерсиалните обекти на територията на моловете, пътническия превоз, хотелиерството и други туристически действия, бранша на ресторантьорството и питейните заведения, както и спорта и културата.

Очаква се схемата за подкрепяне на бизнеса да влезе в действие със задна дата от началото на оповестяването на изключителното състояние - 13 март. Засега е планувано обезщетения по схемата да могат да се изплащат най-много 3 месеца.

Необходимата документи ще се подава към Бюрата по труда.

Въвеждат се облекчения в използването на схемата като отпадане на условието най-малко 50% от служащите в спряното дружество да са заети в съответните действия, както и неналичието на обвързване личният състав, за който е получена помощта, да остане на работа три месеца по-късно.

Предстои проектът на държавното управление да бъде разискван с работодателите и синдикатите, а по-късно да бъде гласуван от Министерския съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР