Правителството разреши около 230 декара терени в Свободна зона –

...
Правителството разреши около 230 декара терени в Свободна зона –
Коментари Харесай

Правителството разреши продажбата на близо 230 дка от Свободна зона Русе

Правителството позволи към 230 декара терени в " Свободна зона – Русе " ЕАД да бъдат продадени на бъдещи вложители. Това излиза наяве от известие на държавната осведомителна работа.

За задачата с решение на Министерския съвет в сряда са изменени границите на свободната зона. Нейна територия остава единствено един аграрен парцел с повърхност от 141.7 дка (идентификатор на парцела 63427.128.31), а всички останали парцели отпадат, е посочено в известието на държавното управление.

Към момента " Свободна зона – Русе " е ситуирана на повърхност от 370 дка на към 800 метра източно от Дунав мост в непосрествена непосредственост до най-голямото речно пристанище у нас. Разполага със хранилища и здания със застроена повърхност от 30 дка и открити складови площи от 20 дка.

Стратегическата локация на зоната и добре развитата инфраструктура я трансформират в атрактивна капиталова дестинация. Това е повода за " множеството декларирани капиталови планове в " Национална компания индустриални зони " ЕАД, която е едноличен притежател на капитала на " Свободна зона – Русе ", се споделя в държавното известие.

С отпадането на близо 230 дка като част от " Свободна зона – Русе ", тези терени ще могат да бъдат продавани, а освен отдавани чартърен както до момента, което възпрепятстваше реализирането на капиталови планове, е посочено в държавното известие.

Според него евентуалните вложители нямат интерес от наем на площи, защото търсената резистентност на капиталовите им стратегии в дълготраен проект изисква реализирането на вложенията да се реализира на личен терен.

В прессъобщението не е посочено кои вложители имат интерес към свободната зона в Русе и желаят да купят терени. Няма изясненост и на какъв принцип ще бъдат продавани тези парцели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР