Правителството, работодателите и синдикатите не постигнаха съгласие за Правилника за

...
Правителството, работодателите и синдикатите не постигнаха съгласие за Правилника за
Коментари Харесай

НСТС не постигна единство за наемането на работници от страни извън ЕС

Правителството, работодателите и синдикатите не реализираха единодушие за Правилника за използване на Закона за трудовата миграция и подвижност, който облекчава режима за приемане на " Синя карта ". Тя, знаете, разрешава наемането на работна ръка от страни, които не са членки на Европейския съюз. На днешния съвет за тристранно съдействие КТ " Подкрепа " още веднъж се опълчи на концепцията за по-лесно наемане на служащи от трети страни.

 © Българска телеграфна агенция / Христо Касабов
Полемика в Съвета за тристранно съдействие провокира какъв е допустимият % задгранични служащи, които не биха заплашили правото на труд на българите. Доскоро таванът е бил 10 на 100, а в този момент нараства на 35 % за дребните и междинните предприятия. От КТ " Подкрепа " дадоха образец.
Ваня Григорова - КТ " Подкрепа ": В последните седмици зачестиха поръчките за импорт на тайландски масажистки, това не е смешка, това се разисква в Националния съвет за трудова миграция и трудова подвижност. Редно е да се знае какъв брой тайландски масажистки са нужни на българската стопанска система.Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика: Естествено, че половината от нещата, които бяха изразени, не дават отговор на истината, става въпрос единствено за няколко бройки масажисти, само че това е различен въпрос. Въпросът е да имате заглавие - ще имате заглавие.
Извън тематиките на днешния тристранен съвет ръководителят му - вицепремиерът Валери Симеонов разяснява, че чака сериозна парламентарна поддръжка за частичната анулация на възбраната за пушене в заведенията.
Валери Симеонов - вицепремиер: Внесеният законопроект дава отговор на упованията на обществото и би въвел естетика и правдивост при спазването и използването на закона, а не двуличие и лицемерие, както е в този момент. Той е потребен освен за туристическия отрасъл, той е потребен и за непушачи като мен.
Валери Симеонов разяснява, че още на следващия ден от Обединените патриоти могат да бъдат импортирани няколко законопроекта за анулация на тютюнопушенето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР