Правителството работи за трайно увеличаване на доходите на работещите в

...
Правителството работи за трайно увеличаване на доходите на работещите в
Коментари Харесай

Правителството работи за трайно увеличаване на доходите на работещите в здравната система

Правителството работи за трайно увеличение на приходите на работещите в здравната система. Това разгласи министър председателят Кирил Петков след срещи с представители на синдикалните съсловни организации, оповестяват от държавната пресслужба.

Предложението е да бъдат нараснали равнищата на главната работна заплата в Колективния трудов контракт в бранш „Здравеопазване “. Идеята е държавното управление да приложи правилото за съотношението 1:20 сред най-ниската и най-високата заплата на медицински експерти, финансирана с обществен запас, в болничните заведения.

„Можем да закупим всякаква инсталация, само че в случай че нямаме фрагменти, системата на опазването на здравето няма по какъв начин да действа “, е декларирал министър председателят Кирил Петков.

По време на срещата са били разисквани опциите за стимулирането на приходите на работещите в здравната система, в това число на медицинските сестри, лекарите и други, което може да се осъществя посредством нарастване на цените на медицинските услуги.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР