Правителството работи целенасочено и с новото ръководство на КЕВР ще

...
Правителството работи целенасочено и с новото ръководство на КЕВР ще
Коментари Харесай

Кирил Петков убеден, че е на прав път и с 20-те млн.лв. взети от прокуратурата и дадени на БАН

Правителството работи целеустремено и с новото управление на КЕВР ще бъдат реализирани доста положителни резултати. " За мен нещата се движат в вярната посока ", по този начин министър председателят Кирил Петков отговори задочно от Брюксел на рецензиите на президента от сутринта, че са нужни към този момент резултати, а освен да се вършат разбори. Кирил Петков и даде образец - с февруарските фактури бизнесът към този момент усеща спомагателната помощ от страната, като поддръжка ще има и през март.

По отношение на мненията от страна на прокуратурата и на думите на Иван Гешев, който разкритикува и тази заран намаляването на бюджета на прокуратурата, министър-председателят беше сбит: 20 млн. лева от прокуратурата се трансферират от обвиняването към Българска академия на науките, това е инвестиция в нововъведенията и науката. С тях ще бъде подкрепена работата на млади учени. Петков разяснява и че бюджетът на прокуратурата е значителен, а всички българи заплащат прекомерно огромна цена, изключително за равнището на правораздаване, което имаме.

Министър-председателят Петков разяснява и вчерашното изказване от страна на управляващите, че се следи активиране на престъпен контингент за митинга на " Възраждане " идната седмица.

Сведенията, с които той разполага, че фактически една група хора упорстват и са нетърпеливи зеленият документ да отпадне, само че и държавното управление желае това, чака обаче статистиката да покаже, че това може да стане, без да има риск за здравната система.

Петков беше безапелационен, че митингът е част от демокрацията и значима форма на връзка на обществото, само че не би трябвало да се употребява от подмолни придвижвания на хора, свързани с престъпния свят.

Той прикани хората, които стачкуват пред Министерски съвет другата сряда да внимават, с цел да не бъдат подведени от тези вклини се в митинга хора. А Министерство на вътрешните работи е поело уговорката да ги предизвести, че те са следени, изясни Кирил Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР