Правителството работи по създаването на обособен антитерористичен център, в който

...
Правителството работи по създаването на обособен антитерористичен център, в който
Коментари Харесай

Правителството работи по създаването на обособен антитерористичен център

Правителството работи по основаването на самостоятелен антитерористичен център, в който ще бъде съсредоточена работата на службите. Това заяви през днешния ден министър председателят Бойко Борисов, който участва на връчването на нови коли за полицията. Борисов разяснява и случая с 16-годишния юноша от Пловдив, радикализиран от „ Ислямска страна “. Според премиера не е имало по какъв начин управляващите да не оповестят за случая, само че това не е довело до приключване на информация.

Подготовката по построяването на нов антитерористичен център е почнала, съобщи през днешния ден премиера Бойко Борисов, откакто връчи ключовете на над 200 нови автомобила за полицията на стойност 9 млн. лева, предопределени за регионите от вътрешността на страната. Борисов посочи, че подобен център има и сега, само че концепцията е да се направи метаморфоза и специалистите да бъдат съсредоточени на едно място. Отделени са средства, определено е и мястото, само че структурата няма да бъде обществена.
Бойко Борисов, министър-председател: Случаят в Пловдив ни даде учредения, с цел да можем да заключим информацията в оптимално къс брой хора, както се споделя поименно. В сходни времена просто доста малко хора би трябвало да работят по случаите. Много тихичко ще го създадем.
По случая със 16-годишния радикализиран юноша от Пловдив, министър председателят отхвърли прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да имат виновност за приключване на информация, която да е навредила на арестувания възпитаник и фамилията му. Самоличността им беше разкрита от уебсайт, който разгласява техни фотоси.
Бойко Борисов, министър-председател: Всеки може да се снабди с тази информация като се разноски из Пловдив. За един, два часа един добър публицист ще стигне до хората. Въпросът е изкушението да го напишеш, изкушението да се направиш на популярен в тази ситуация ни носи вреда. Няма по какъв начин да не оповестим случая, тьй като той влиза в съда.  Агенцията за детето ще ревизира приключването на името на ученика от Пловдив Агенцията за детето ще ревизира приключването на името на ученика от Пловдив
Агенцията за протекция на детето се самосезира по случая, при който една осведомителна организация изнесе в общественото пространство персоналните данни на пловдив...

Премиерът посочи, че двамата с вътрешния министър Младен Маринов даже не са желали да знаят името на арестувания възпитаник, а от Министерство на вътрешните работи са разгласили само фрагменти на откритите самоделни бомби.
Бойко Борисов, министър-председател: Бомбите са страховити. Аз помолих сътрудниците от СОБТ, на които имам вяра и съм служил с тях... и му споделих на Младен „ закарай тези и тези хора да ги видят ние с теб да знам това е ли е, което ни се споделя “. Казаха: „ това са чудовищни мръсни бомби, които взривяват и убиват доста хора и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово. "
Силовият министър Младен Маринов съобщи, че ще бъде направена инспекция дали е имало теч на информация.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Ние би трябвало да намерим салдото сред нужда от осведоменост на обществото и нужда от тишина по съответни въпроси, с цел да не разколебаваме тези, които желаят да подават информация.  16-годишен подготвял атентат в Пловдив 16-годишен подготвял атентат в Пловдив
Терористичен атентат е предотвратен в Пловдив. За подготовката е повдигнато обвиняване на 16-годишно момче от града, заяви заместник- основният прокуро...

Темата беше коментирана и от министъра на образованието Красимир Вълчев, който прикани за повече зоркост.
Красимир Вълчев, министър на образованието: Може би е належащо на всички спомагателни знания спомагателни образования за това по какъв начин да разпознаваме такива случаи.
Очаква се скоро да бъдат оповестени резултатите от инспекцията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР