Правителството ПростоКиро поиска нова – четвърта по ред отсрочка на

...
Правителството ПростоКиро поиска нова – четвърта по ред отсрочка на
Коментари Харесай

Киро&Радев профукаха 12.5 млрд. от Европа

Правителството ПростоКиро изиска нова – четвърта по ред пролонгация на оценката на Плана за възобновяване.

„ Европейската комисия и българското държавно управление са се договорили за ново отсрочване с един месец на оценката на българския проект за възобновяване и напредък. “, оповестиха на брифинг от Европейска комисия.

Така крайният период от предходното отсрочване, който изтичаше през днешния ден към този момент е с нова дата – 15 април.

Припомняме, че Плана за възобновяване беше импортиран от служебното държавно управление на Румен Радев след голямо закъснение – през октомври м.г.

Очакваше се оценката да стане подготвена в средата на декември. Това не се случи, тъй като нашата страна беше поискала отсрочване на решението с месец.

Дългоочакваната оценка на проекта не се случи и през идващите месеци, тъй като държавното управление на Кирил Петков също изиска отсрочване. Последно се чака това да стане през днешния ден.

Припомняме, че едвам преди седмица Министерство на финансите заяви, че са оповестени обновените планове в Националния проект за възобновяване и резистентност.

Според информация от ведомството на Асен Василев промени са били направени в областите „ Нисковъглеродна стопанска система “ и „ Транспортна съгласуваност “, които са били обсъждани до февруари „ със обществените сътрудници “.

Преди дни МФ осведоми, че държавно управление се намира на заключителен стадий от договарянията с Европейска комисия във връзка с НПВУ и работи по стегнат график за окончателното му приемане.

Това също не се случи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР