Правителството продава на търг имоти на Български пощи ЕАД и

...
Правителството продава на търг имоти на Български пощи ЕАД и
Коментари Харесай

Продават имоти на Български пощи и на НКЖИ, решиха министрите

Правителството продава на търг парцели на " Български пощи " ЕАД и на НКЖИ. Те са с отпаднала нужда, твърдят от Министерски съвет.

С търг ще бъде продаден апартамент с повърхност 97 кв. м в Трявна , както и гараж и складова база в Харманли с повърхност от 396 кв. м. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител.

За частна държавна благосъстоятелност бяха оповестени три здания , ситуирани наоколо до жп гара Волуяк . Правителството се съгласи те да бъдат отстранени от активите на Национална компания " Железопътна инфраструктура ". Те са в неприятно градивно положение, твърдят от Министерски съвет.

Това ще разреши реализацията на план " Модернизация на жп сектор гара София-гара Волуяк ". В постройките не са ситуирани обекти на железопътната инфраструктура . През тях не минават настоящи кабели и уреди на железопътната инфраструктура и нямат функционално и софтуерно значение за сигурността на железопътните транспорти.

Променя се статутът на аграрен парцел, ръководен от Държавно дружество " Национална компания Железопътна инфраструктура ". Имотът се намира в село Васил Левски, община Карлово . От обществена държавна благосъстоятелност става частна държавна благосъстоятелност .

Имотът няма функционално и софтуерно значение за сигурността и реализирането на железопътните транспорти и в него не са ситуирани обекти на железопътната инфраструктура, твърдят от Министерски съвет.
 Министерство на превоза не раздава парцели на НКЖИ, а Министерски съвет
Министерство на превоза не раздава парцели на НКЖИ, а Министерски съвет

Законопроект не съдържа текстове за непосредствено прекачване на терени, както смята Неправителствени организации

С решение на Министерски съвет и моти - обществена държавна благосъстоятелност се афишират за частна държавна благосъстоятелност и се дават на община Варна . Имотите, които съставляват работни пространства, се намират в една и съща постройка на ул. " Преслав " № 22, регион " Одесос " във Варна.

Помещенията ще бъдат употребявани от новосъздадения отдел " Недвижимо културно завещание " към дирекция " Архитектура, градоустройство и устройствено обмисляне " при община Варна.

Досега те са били стопанисвани от Министерството на правораздаването за потребностите на Агенцията по вписванията и регионалния шеф на област Варна, само че са с отпаднала за тях нужда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР