Правителството продължава да изпълнява заложените политики. Приоритети в политиките на

...
Правителството продължава да изпълнява заложените политики. Приоритети в политиките на
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Само за година сме спрели 1 000 000 литра некачествени горива от пазара

Правителството продължава да извършва заложените политики. Приоритети в политиките на държавното управление са образованието, обществената сфера, опазването на здравето, увеличение на приходите, разяснява по Българска национална телевизия икономическият министър Емил Караниколов.

За тази година имаме към 400 млн. лв. повече за обучение, в обществената сфера имаме също увеличение, регистрира Караниколов.

Министър обърна внимание и на митингите на хората с увреждания, на майките и освен тези, които стачкуват, че през последните 20 години и повече не са видели решение на техните проблеми. А сега те виждат в това държавно управление решение и не желаят неговата промяна.

Разбира се, че 150 милиона нарастване единствено за хората с увреждания, откакто навършат 18 години не е решение, те желаят и среда, изясни той. - Затова този закон, който е импортиран, би трябвало да работи, той няма да реши всичките проблеми, разяснява Караниколов.

Независимо какво се случва, това държавно управление взема решение проблемите и съществени проблеми сега са увеличение на приходите. Но в случай че чувате - никой от опозицията не споделя минималната работна заплата ще е 1000 лв., не, държавното управление има управническата стратегия, там е казано, че минималната работна заплата до 2021 година ще бъде 650 лв., междинната работна заплата - 1050.

Караниколов уточни също, че Министерството на стопанската система посредством страната организацията по метеорология и механически контрол управлява качеството на горивата.

Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво. Проверките не престават и ние се занимаваме с това. А по отношение на цените на горивата - първо това е в действителност интернационалните пазари и другото - Комисия за защита на конкуренцията следи дали няма картел, монопол или деформиране на пазарите.

Проблемът е в доверието, уверен е Емил Караниколов.

Хората нямат доверие, хората са на ръба, за жалост ние нямаме магическа пръчка и никой не е обещавал нещо невероятно, да вземем за пример приходи минимални над 1000 - 1500 лв.. Това ще стане с времето, няма по какъв начин - ние почнахме от дъното и настина лека-полека нещата се развиват. Икономиката ни върви, уточни министър Караниколов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР