Правителството прие с една година да се удължи срокът на

...
Коментари Харесай

Удължават се концесиите на шест плажа с година |

Правителството одобри с една година да се удължи срокът на контракта за концесия на шест плажа. 

Концесиите се удължават за плажовете: " СБА ", община Каварна; " Албена ", община Балчик; " Слънчев ден ", община Варна; " Св. Влас - болничното заведение ", община Несебър; " Крайморие " и " Росенец - север ", община Бургас. 

От Министерски съвет прецизират, че " с предлагането се дава опция на концесионерите за спомагателен период за даване на услуги на морския плаж, с цел да се преодолеят рестриктивните мерки на въведените заради пандемията ограничения и настъпилата невиждана икономическа конюнктура в народен и международен мащаб ". 

Удължаването на периода на концесията се ползва единствено при положение, че концесионерът е извършил условието да дава през целия летен сезон 2020 година, като плажните такъми - чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от декларираните от него. 

Наемателят трябва да е заплатил и концесионното си заплащане за 2020 година и да дава отговор на условията на член 7 от Методика за установяване размера на понижението на дължимото концесионно заплащане и наемна цена за 2020 година, съответстващо на понижението на цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2020 година и за удължение на периода на концесията и на наема.

За удължените периоди на концесиите, концесионерите дължат възнаграждение на хонорари или заплащания при условия и в периоди, според договорите си за концесия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР