Правителството прие решение за утвърждаване на годишните разчети на сметката

...
Правителството прие решение за утвърждаване на годишните разчети на сметката
Коментари Харесай


Правителството прие решение за утвърждаване на годишните разчети на сметката за средства

Правителството одобри решение за одобряване на годишните планове на сметката за средствата от Европейския съюз на Държавен фонд „ Земеделие “ за 2018 година

Планирани са общо 2,91 милиарда лв. за финансиране на директните заплащания на повърхност, пазарните ограничения, Програмата за развиване на селските региони и Програмата за морско дело и риболовство.

От тях 2 636 703 700 лева са за сметка на Европейски Съюз и 275 890 800 лв. – от националния бюджет.

857,9 млн. лева са планувани за развиване на селските региони. Основно заплащанията ще се ориентирани по размер 4 „ Инвестиции в материални активи ”, мярка 6 „ Развитие на стопанството и стопанската активност “, мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ и мярка 19 ЛИДЕР.

По линия на директните заплащания са заложени 319,8 млн. лева, които ще обгръщат направленията агроекология и климат, биологично земеделие и Натура 2000.

1 551,4 млн. лева са избрани по схемата за единно заплащане на повърхност, както и за обвързани с производството заплащания за животни, плодове, зеленчуци и други.

По Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година са разчетени 38,3 млн. лева по ограниченията 1.7 „ Добавена стойност, качество на продуктите и потребление на нежелания улов ”, 1.8 „ Инвестиции за усъвършенстване на инфраструктурата в рибарските пристанища “ и 2.2 „ Продуктивни вложения в аквакултура ”, мярка 4.2 „ Изпълнение на тактиките за ВОМР “ и мярка 5.4 “Преработване на продуктите от лов на риба и аквакултури “.

145,2 млн. лева са планувани за пазарни ограничения, в това число и за Националната стратегия по пчеларство, скица „ Училищен плод ”, скица „ Училищно мляко “, Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш, преструктуриране на лозовите масиви, промоционални стратегии, възобновявания при експорт и други схеми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР