Правителството прие решение за пълно въвежданет на машинното гласуване за

...
Правителството прие решение за пълно въвежданет на машинното гласуване за
Коментари Харесай

Борисов обяви курс към пълно въвеждане на машинното гласуване

Правителството одобри решение за цялостно въвежданет на машинното гласоподаване за идващите парламентарни избори. “Ние сме “за” машинното гласоподаване, през днешния ден одобряваме точката и се включваме в общия хор на подкрепящите. Не съм уверен, че с това ще се реши нещо, само че дано (вицепремиерът) Томислав Дончев и ЦИК да го създадат “, сподели министър председателят Бойко Борисов преди началото на съвещанието на Министерския съвет.

“Не желая върху държавното управление да тегне каквото и да е подозрение, че не желаем (машинното гласуване) “, сподели Борисов. Той добави тържествено: “Щом волята на народа и партиите е машини, то се вкарват машини. Включваме се в общия хор на подкрепящите “.

Ще се изхарчат “няколко десетки милиона и ще се види какви ще са резултатите “, сподели министър председателят.

Вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че по въпроса се работи към този момент. На идващите парламентарни избори всяка изборна секция ще е снабдена с машина за гласоподаване.

“Трябва да се вземе решение кой от съществуващите три вида машини да бъде употребен. Глупаво е да се поддържат две паралелни системи, това прави изборите скъпи “, сподели Дончев. Държавата би трябвало да употребява тези машини за всички избори, щом ще ги купува, сподели още Дончев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР