Правителството прие решение за откриването на почетно консулство на България

...
Правителството прие решение за откриването на почетно консулство на България
Коментари Харесай

България открива почетно консулство в Шри Ланка

Правителството одобри решение за откриването на почетно консулство на България в Шри Ланка. Седалището му ще бъде в Коломбо, а консулският окръг ще обгръща цялата страна. За почетен консул ще бъде назначен Андре Милее Еристус Фернандо, оповестяват от Министерски съвет.

Новото почетно консулство ще спомогне за по-ефективното развиване на двустранните връзки на България с Шри Ланка в региона на търговията, стопанската система, културата, консулското съдействие, за основаване на информираност за страната и за стимулиране на контактите сред хората.

Кандидатурата на Андре Милее Еристус Фернандо за почетен консул е подкрепена с рекомендации от държавния министър на външните работи, министъра на правораздаването, правата на индивида и правната промяна и министъра на енергетиката и ръководството на енергийните и транспортните услуги на Шри Ланка.

Той е притежател на компания, която се занимава с хотелиерство и отдих, товарни транспорти и логистика, авиация, мореплаване, риболовство, възобновима сила и стратегически вложения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР