Правителството прие решение за откриване на ГКПП-Крушари на границата с

...
Правителството прие решение за откриване на ГКПП-Крушари на границата с
Коментари Харесай

Откриваме още един ГКПП с Румъния

Правителството одобри решение за разкриване на ГКПП-Крушари на границата с Румъния.

Откриването е в осъществяване на подписаното през 2012 година междуправителствено съглашение с Румъния за разкриване на две нови ГКПП-та сред двете страни в точките Кайнарджа-Липница и Крушари-Добромир. В хода на разменените ноти са регламентирани и редица елементи - работно време на двата гранични пункта от 08.00 до 20.00 часа, ограничаване за интернационален транспорт на хора и артикули до лимита на общо тегло 3.5 тона, оповестиха от Министерски съвет.

ГКПП-Кайнарджа бе открит с РМС от 29 септември 2017 година, а според Споразумение сред двете страни и Кодекса на шенгенските граници българските и румънските гранични полицейски чиновници ползват така наречен „ взаимен надзор “ на общите граници. Този метод ще се ползва и в работата при новия граничен пункт.

По силата на признатите и подписани документи шосейният граничен преход е построен на румънска територия, като са планувани уреди за гранични инспекции както от румънските, по този начин и от българските гранични полицейски органи.

Със основаването на взаимните българо-румънски гранични пунктове се улеснява прекосяването на лица и транспортни средства през сухопътните пунктове, защото граничните инспекции се реализират взаимно на едно прекъсване.

Снимка: Архив

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР