Правителството прие Решение за одобряване на проекта на Закон за

...
Правителството прие Решение за одобряване на проекта на Закон за
Коментари Харесай

Правителството одобри изменения в Закона за защита на потребителите

Правителството одобри Решение за одобрение на плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за отбрана на потребителите (ЗИД на ЗЗП).

Чрез плана се основава правна рамка за използване на наредбите на Регламент (ЕС) 2017/2394 и съдържа някои от следните характерности: дефинира способените органи за използване на законодателството за отбрана на потребителите, а Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) е натоварена с функционалностите на единна работа за връзка и координатор сред тях. Освен това КЗП ще има пълномощията да издава решения за унищожаване на наличие или ограничение на достъп до онлайн интерфейс на търговци, които нарушават законодателството, свързани със отбраната на потребителите. Предвижда също санкции и имуществени наказания при несъблюдение на наредбите на закона.

Проектът имат за цел още да подсигурява, че потребителите на портативни услуги за онлайн наличие, които се дават на територията на Република България по закономерен метод, имат право на достъп до тези услуги и могат да ги употребяват, когато краткотрайно се намират в друга държава-членка от Европейски Съюз.

Не на последно място този акт ще докара до понижаване на административната тежест посредством унищожаване на условието за даване на книжен притежател на документи, които могат да бъдат тествани в Търговския указател и в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР