Правителството прие Решение за изменение на списъците на защитените зони

...
Правителството прие Решение за изменение на списъците на защитените зони
Коментари Харесай

Правителството разшири Натура 2000 и кани Нетфликс да снима у нас

Правителството одобри Решение за изменение на описите на предпазените зони от " Натура 2000 ", като усили площта на предпазените зони за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна " Ропотамо ", " Плаж Шкорпиловци " и " Галата ".

Целта е обезпечаване на цялостна отбрана на крайбрежни местообитания от урбанизация, застрояване и фрагментиране. С приемането на решението общото покритие на мрежата от предпазени зони за местообитанията се усилва с 3346.95 ха или 0.031 % от националната територия.

Малко след обявяване на решението на Министерски съвет министър Асен Личев на брифинг в Министерство на околната среда и водите разгласи, че Черноморието ни не е елементарна стока, която да се продава.

Той разясни, че на процедура с решението на Министерски съвет предпазени зони остават " Корал " към зона " Ропотамо ", " Карадере " към " Плаж Шкорпиловци " и " Пашадере " към " Галата ".

В брифинга взе участие и икономическия министър Кирил Петков, който поздрави целия политически кабинет с това решение, защото то е положително освен за българската екология, само че и за българската стопанска система. Малко са плажовете, останали по Черноморието, където може да се види същинска природа.

Министърът изясни, че в случай че желаеме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, това не може да бъде със стена от хотели по дюните.

Това е и стъпка към развиване на филмовата промишленост, тъй като огромните компании като " Дисни " и " Нетфликс " имат основателни аргументи да се настанят на българския пазар, а ние ще им дадем опция да си снимат сюжетите върху естествените кътчета на Черноморието ", добави министърът на околната среда и водите Асен Личев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР