Правителството прие Решение за изменение на Оперативна програма „Иновации и

...
Правителството прие Решение за изменение на Оперативна програма „Иновации и
Коментари Харесай

Одобрени са изменения на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020


Правителството одобри Решение за изменение на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, като основа за водене на договаряния с Европейската комисия.

Съгласно една от измененията ще се трансферират средства от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 (ОПНОИР), отговарящи на цената на интервенция „ Изграждане на районни научни центрове “, в размер на 51.1 млн. евро (европейско и национално финансиране) към Приоритетна ос 1 „ Технологично развиване и нововъведения “ на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (ОПИК).

С смяната се пренасочват дейностите, отнасящи се до връзката бизнес-наука с водеща роля на бизнеса като мотор на икономическия напредък и при ясно подчертана роля на научните организации на районно равнище.

Другата смяна е обвързвана с повишение на сигурността, надеждността и непрекъсваемостта на доставките на природен газ посредством диверсификация на източниците и маршрутите на природен газ.

По Инвестиционен приоритет 4.1. на плана за газова връзка България - Сърбия се дава техническа поддръжка за довеждане докрай на подготвителните действия, нужни за старта на строителството, а главната поддръжка се дава на плана за създаване на междусистемна газова връзка Гърция - България.

„ Булгартрансгаз “ ЕАД е прибавен като съответен бенефициент по целта за дейностите за даване на техническа поддръжка за междусистемната газова връзка България - Сърбия.

Горепосочените промени са в сходство с европейското законодателство и няма да дадат отражение върху към този момент утвърдените в ОПИК характерни цели.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР