Правителството прие решение за даване на съгласие за продажба на

...
Правителството прие решение за даване на съгласие за продажба на
Коментари Харесай

Промениха статута на имоти с археологическа ценност

Правителството одобри решение за предоставяне на единодушие за продажба на недвижими парцели, благосъстоятелност на „ Напоителни системи “ ЕАД. Същите са разположени в с. Мухово, община Ихтиман и гр. Куклен. До момента сдружението е притежател и стопанисва недвижимите парцели, само че изпитва усложнения по поддръжката и стопанисването им. Продажбата на парцелите ще се реализира на електронен търг при начална цена, не по-ниска от пазарната стойност, избрана от самостоятелен оценител, сертифициран от Камарата на самостоятелните оценители в България.

На Агенцията по заетостта се дава парцел - обществена държавна благосъстоятелност. Той се намира в гр. Кърджали, ул. „ Пети септември “ № 3 и съставлява постройка със застроена повърхност от 23 кв. м, е предопределение за хангар, хранилище и гараж.

Министерският съвет одобри също по този начин решение за безплатно даване за ръководство на археологическа недвижима културна полезност - обществена държавна благосъстоятелност, на община Опака за период от 10 години. Археологическата недвижима културна полезност е „ Средновековен скален манастир “, с категория „ национално значение “ и се намира в област Търговище, община Опака, село Крепча, околност „ Под пещерите “. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния исторически музей - Търговище.

Съгласно друго държавно решение за период от 10 години на община Малко Търново се дава безплатно за ръководство археологическа недвижима културна полезност - обществена държавна благосъстоятелност. Археологическата недвижима културна полезност е „ Антична куполна гробница в местността „ Мишкова равнища “ и се намира в област Бургас, община Малко Търново, град Малко Търново. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Исторически музей - Малко Търново.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР