Правителството прие решение в дейностите по реализиране на Централизираната система

...
Правителството прие решение в дейностите по реализиране на Централизираната система
Коментари Харесай

Изграждаме централизирана система за електронна идентификация

Правителството одобри решение в дейностите по осъществяване на Централизираната система за персонализация на български персонални документи (БЛД) да бъде включено проектирането и построяването на Централизирана система за електронна идентификация (ЦСЕИ).

Решението за допълнение на утвърждения през предходната година модел за централизирано персонализиране на БЛД с децентрализирано административно обслужване е належащо заради условието за съществуване на записани данни за електронна идентификация в БЛД, осведомят от Министерски съвет.

Към датата на утвърждение на модела за централизирано персонализиране на БЛД с децентрализирано административно обслужване ЦСЕИ е била част от обсега на социална поръчка, заради което построяването й не е включено в модела. Към момента обаче процедурата за възлагане на публичната поръчка е прекъсната.

За да се обезпечи осъществяване на законовото условие БЛД да бъдат носители на уверение за електронна еднаквост, е належащо двете системи - за електронна идентификация и за персонализация на БЛД, да бъдат построени по едно и също време и в нужната логическа съгласуемост. Това ще предотврати закъснение или блокиране на индустриалния развой на БЛД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР