Правителството прие Решение, с което одобрява създаването на "МБАЛ Свети

...
Правителството прие Решение, с което одобрява създаването на "МБАЛ Свети
Коментари Харесай

Правителството одобри създаването на лечебно заведение за болнична помощ

Правителството одобри Решение, с което утвърждава основаването на "МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово " ЕООД. Това е първото лечебно заведение за болнична помощ, което се основава с Решение на Министерски съвет, в сходство с измененията в Закона за лечебните заведения.

Тригодишният бизнес проект за развиване на „ МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово “ ЕООД планува лечебно заведение да разполага със 107 кревати и да извършва медицински действия в обсега на медицинските специалности по вътрешни заболявания, пневмология и фтизиатрия, кардиология, гастроентерология, нефрология, ендокринология и заболявания на обмяната, нервни заболявания, физикална и рехабилитационна медицина и образна диагностика.

Съгласно оценката на потребностите, направена от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ въз основа на Националната здравна карта, в област Габрово изцяло са изчерпани опциите за откриване на нови кревати по специалностите гастроентерология, ендокринология и заболявания на обмяната, нервни заболявания, както и непрофилирани вътрешни кревати, а за нови кревати по специалностите кардиология, нефрология, пневмология и фтизиатрия, физикална и рехабилитационна медицина в региона, са лимитирани.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от НЗОК, съгласно което е нецелесъобразно увеличение финансирането на лечебните заведения за болнична помощ в област Габрово за възнаграждение на действия, които се извършват от съществуващите лечебни заведения. С оглед това Министерският съвет реши да утвърди основаването на "МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово " ЕООД, която да реализира медицински действия по следните специалности, за които е открита нужда според Националната здравна карта: вътрешни заболявания, пневмология и фтизиатрия, кардиология, нефрология, физикална и рехабилитационна медицина и образна диагностика.

Съгласно нормативните условия с решението е избран период от три месеца, в който шефът на сдружението да подаде заявление до министъра на опазването на здравето за издаване на позволение по член 47 от Закона за лечебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР