Правителството прие решение, с което одобрява поемането от България на

...
Правителството прие решение, с което одобрява поемането от България на
Коментари Харесай

България е лидер при учредяване на нов проект по Доверителния фонд на НАТО

Правителството одобри решение, с което утвърждава поемането от България на ролята на водеща нация за основаване на план по Доверителния фонд на НАТО по самодейността за създаване на защитителен и обвързван със сигурността потенциал (DCB) за разширение на оказваното подпомагане на Йордания в подготовката на чиновници в региона на ръководството на рецесии.

Изпълнител на плана е Центърът за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия (CMDR СОЕ) в София. За финансирането на набелязаната серия от характерни действия на CMDR-COE се планува да бъде прибавен механизмът на Доверителния фонд на НАТО по DCB. От България не се изисква директен финансов ангажимент. Приносът на страната ни се преглежда като различен ( “in-kind” contribution) в подтекста на предоставяните от България обилни запаси в качеството й на Рамкова страна на CMDR-COE. Общата стойност на оферти нов план по DCB за Йордания се прави оценка на 157 836 евро.

Участието на CMDR СОЕ с съответен принос и водещата роля на България по оферти план за Йордания дава отлична опция за разширена изява и по-голяма видимост за активността на Центъра и демонстриране на ангажираността на България с практическото осъществяване на стратегическите решения на Алианса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР