Правителството прие промени в Правилника за устройството и дейността на

...
Правителството прие промени в Правилника за устройството и дейността на
Коментари Харесай

Изменя се Правилникът за устройството и дейността на Академията на МВР

Правителството одобри промени в Правилника за устройството и активността на Академията на Министерството на вътрешните работи. Измененията са обусловени от настъпилите промени в нормативната уредба, касаещи висшето обучение, развиването на университетския състав, структурата и активността на Министерство на вътрешните работи, както и поправяне на някои недостатъци в текстовете на правилника, открити при неговото използване, оповестиха от държавната пресслужба.

Промените подхождат на задачите, заложени в Националната тактика за развиване на научните проучвания в Република България (2017-2030), а точно поддържане на висока подготовка на учените чрез въвеждане на единни национални критерии за университетски длъжности и научни познания. Документът ще способства и за реализиране на задачите, заложени и в Стратегията за развиване на висшето обучение в Република България (2014-2020), една от която е превъзмогване на отрицателните трендове в кариерното израстване на преподавателите във висшите учебни заведения, стимулиране на положителните преподаватели и рационализация на системата за ръководство на висшите учебни заведения.

Целта е привеждане и детайлизиране на процедурите за развиване на университетския състав, както и възстановяване на организацията на действие на груповите органи на ръководство, на административното обслужване на обучаваните и дейностите, свързани с присъединяване им образователния развой.

Очакваните резултати от прилаганите промени са: основаване на нужните условия за осъществяване на процедури за заемане на университетски длъжности в Академията на Министерство на вътрешните работи съгласно новите правила на Закона за развиване на университетския състав в Република България, възстановяване на организацията и ръководството на Академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР