Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за

...
Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за
Коментари Харесай

Кабинетът прие промени в правилника на Закона за отбраната

Правителството одобри промени в Правилника за използване на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България , оповестиха от Министерския съвет.

Вече не съществуват длъжности за " капитан " / " капитан-лейтенант " III или IV степен и за " старши сержант " / " основен старшина " II или III степен, което постанова заменянето им с длъжности, изискващи военно звание " лейтенант ", надлежно " младши сержант " / " старшина II степен ", гласят новостите.

Изменят се наредбите на член 63б и 63в , които регламентират преназначаване на военнослужещи на длъжности, изискващи военно звание " капитан " / " капитан-лейтенант " III или IV степен и на длъжности, изискващи военно звание " старши сержант " / " основен старшина " II или III степен.

Промените влизат в действие от 01 януари 20 19 година на Класификатора на длъжностите на военнослужещите в Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, признат с Постановление на Министерски съвет № 309/2018 година

Изменя се също по този начин наредбата на член 111, с която се дава правна опция офицерите, притежаващи военно звание " капитан " / " капитан- лейтенант " I или II степен и " подполковник " / " капитан II сан " I или II степен и офицерите с по-високо военно звание да аплайват за образование за придобиване на образователно-квалификационна степен " магистър ".

Това визира специалностите " Организация и ръководство на военни формирования на оперативно равнище " и " Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили " от професионално направление " Военно дело ". Промяната визира най-много офицерите, за чиято служба се изисква да имат приключена Военна академия.

Прави се изменение и в член 7 от Правилника за устройството и активността на работа " Военна информация ", с което се регламентира методът за установяване на размерите на главните месечни хонорари на заместник-директорите на службата - цивилни чиновници по трудово правно отношение.

Директорът на работа " Военна информация " не попада в обсега на член 5, алинея 18 от Постановление на Министерски съвет № 67/2010 година за заплатите в бюджетните организации и действия. Причината - той е военнослужещ и размерът на главното му месечно заплащане се дефинира по реда на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България и подзаконовите актове по използването му по метод, значително различаващ се от метода на установяване на главната месечна заплата.

Това прави неприложимо използването по прилика на възприетото в член 5, алинея 19 от Постановление на Министерски съвет № 67/2010 година предписание за установяване на самостоятелната съществена месечна заплата на заместник-директорите по трудово правно отношение. С тези пояснения от Министерски съвет стимулират предлагането на нарочна уредба, според която самостоятелните съществени месечни заплати на заместник-директорите на Службата да се дефинират от шефа на Службата.

Размерът на заплатата не може да надвишава главното месечно заплащане на заместник-директорите , които са военнослужещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР