Правителството прие промени в Наредбата за излезлите от употреба моторните

...
Правителството прие промени в Наредбата за излезлите от употреба моторните
Коментари Харесай

Забраняват използването на олово и шествалентен хром в някои автомобилни компоненти

Правителството одобри промени в Наредбата за излезлите от приложимост моторните транспортни средства свързани с преразглеждане на възбраните за потреблението на олово и шествалентен хром в някои автомобилни съставни елементи.

Оловото дружно с живака, кадмия и шествалентния хром са неразрешени в материалите, като се прави изключение единствено в случаите, където тези метали не може да бъдат сменени. Тези изключения са въведени в Приложение II на Директива 2000/53/ЕО по отношение на излезлите от приложимост транспортни средства и се преразглеждат от време на време от Европейската комисия.

В актуалното изменение се стеснява обсегът на освобождение на потреблението на олово в електрически връзки в интегрални схеми с извърнат монтаж на кристала в корпуса за транспортни средства, чийто вид е утвърден след 1 октомври 2022 година Оловото ще може да се използва и в припой за запояване на многопластови стъкла с избран ток на заварката, в транспортни средства и аварийни елементи към тях, чийто вид е утвърден преди 1 януари 2024 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР