Правителството прие промени в Наредбата за административното обслужване, с което

...
Правителството прие промени в Наредбата за административното обслужване, с което
Коментари Харесай

Тайни клиенти ще дебнат чиновниците

Правителството одобри промени в Наредбата за административното обслужване, с което се реформират напълно системата за противоположна връзка от потребителите и стандартите за качество на административното обслужване, оповестиха от държавната пресслужба.

Предвидени са 11 метода за премерване на удовлетвореността на потребителите от качеството на административното обслужване, от които 5 стават наложителни. Задължителни за всички администрации стават анкетните изследвания, консултациите със чиновниците, наблюдението по метода "таен клиент ", анализирането на сигнали и тъжби и на медийни изявления.

Министерски съвет стяга контрола на язовирните стени и оборудванията към тях

Въвеждат се нови стандарти за административно обслужване, хармонизирани със актуалните условия за качество и вземане предвид с потребителския интерес при даването на услуги. Новите стандарти се разделят на общи - наложителни за всички администрации и лични - наложителни единствено за администрацията, която ги е оповестила. Общите за всички администрации стандарти включват подобаващи условия и досегаемост до и в центровете за обслужване, стандарти при връзка с потребителя, стандарти за метода, по който се дава информацията за административно обслужване, поддържане на система "Най-често срещани въпроси и отговори ", стандарти за период за отговор на запитвания, за минимизиране на броя визити на гише, за потребление на опростени и лесни за попълване мостри и/или формуляри.

Измененията в Наредбата за административно обслужване дават опция на администрациите да усъвършенстват качеството на обслужване посредством реализиране на спомагателни, лични стандарти - за местонахождение на центъра за обслужване, обезпечаване на паркинг, онлайн връзка с потребителя, чиновник с нарочна роля по даване на информация за обслужването, онлайн инспекции на статуса на услугата и самодейно информиране на потребителя по самодейност на администрацията, униформено облекло, опция за контакт и обслужване в извънработно време.

Правителството одобри промени в четири нормативни акта, свързани с висшето образование
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР