Правителството прие Постановление за приемане на Устройствени правилници на Министерството

...
Правителството прие Постановление за приемане на Устройствени правилници на Министерството
Коментари Харесай

Правителството прие Постановление за приемане на Устройствени правилници на МИ и МИР

Правителството одобри Постановление за приемане на Устройствени правилници на Министерството на стопанската система и промишлеността и на Министерството на нововъведенията и растежа. С него се одобряват правилниците основани в резултат на делене на Министерството на стопанската система в осъществяването на т.2 на Решението на Народното събрание от 13.12.2021 година за приемане на конструкция на Министерския съвет на Република България (обн. Дъждовни води, бр.106 от 15.12.2021 година, изм., бр. 110 от 2021 г.).

С признатия нормативен акт се реализират и част от структурните промени в централната администрация на изпълнителната власт. Предприемат се дейности за подготовката на структурни и други промени в централната администрация на изпълнителната власт. Чрез плануваните в нормативните разпореждания на плана на разпореждане и на одобряваните с него планове на устройствени правилници се преразпределят пълномощия от материалната подготвеност на министъра на стопанската система, които следва да бъдат поети надлежно от министъра на стопанската система и промишлеността и от министъра на нововъведенията и растежа, респективно разпределени сред министрите на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията и растежа.

В постановлението са включени разпореждания, регламентиращи правоприемството във връзка с закриващата се Държавната организация за научни проучвания и нововъведения и преминаващите към Министерството на нововъведенията и растежа административни структури на преобразуваното Министерство на стопанската система, както и разпределението на активите, пасивите, правата и отговорностите, свързани с активността на преобразуваното министерство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР