Правителството прие постановление, с което се изменят, допълват и отменят

...
Правителството прие постановление, с което се изменят, допълват и отменят
Коментари Харесай

Приети са промени в реда за оценка на замърсяването на въздуха


Правителството одобри разпореждане, с което се променят, допълват и анулират нормативни актове в региона на околната среда. По този метод се транспонират част от условията на инструкция на Европейския парламент за понижаване на националните излъчвания на някои атмосферни замърсители, заяви пресслежбата на Министерски съвет.

С измененията в нормативната уредба се основават предпоставки за по-голяма бистрота, координация, сравнимост, цялост и акуратност на националните инвентаризации и прогнози на излъчванията на нездравословни субстанции в атмосферата, сред които са серен диоксид, азотни оксиди, неметанови летливи органични съединения, амоняк и фини прахови частици.

Тези инвентаризации са един от инструментите, които се употребяват за оценка и ръководство на замърсяването на въздуха.

Подобряването на качеството и обсега на националните инвентаризации на излъчванията на нездравословни субстанции в атмосферата ще способства за предприемане на съответни ограничения за последователното понижаване на замърсяването на въздуха.

С постановлението се анулира остаряла разпоредба за реда и метода за образование и издаване на документи за дееспособност на лица, които правят действия с съоръжение, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове, както и документирането и отчитането на излъчванията на флуорсъдържащи парникови газове. Отмененият нормативен документ е сменен от настояща разпоредба, която регламентира тези действия.

С постановлението се актуализира образецът на заявление за лица, които ще използват бои, лакове и авторепаратурни артикули за възобновяване и поддръжка на обекти (сгради или остарели транспортни средства) със статут на културни полезности по реда на Закона за културното завещание.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР