Правителството прие План за изпълнение на Националната стратегия за намаляване

...
Правителството прие План за изпълнение на Националната стратегия за намаляване
Коментари Харесай

Правителството бори бедността с нов двугодишен план

Правителството одобри План за осъществяване на Националната тактика за понижаване на бедността и поощряване на общественото включване за интервала 2019-2020 година и Отчет за осъществяването й през 2017 и 2018 година

Сред главните цели в новия двугодишен проект са основаването на благоприятни условия за претовареност и повишение на приходите от труд посредством интензивно включване на пазара на труда, както и обезпечаването на еднакъв достъп до качествено предучилищно и учебно обучение.

Предвидени са ограничения за повишение на пригодността на безработните към претовареност посредством образования за придобиване на квалификацията , които ще се финансират със средства от държавния бюджет и оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Включени са и действия за обезпечаване на работни места за уязвими групи на пазара на труда - дълготрайно безработни, хора в предпенсионна възраст, младежи до 29 години, както и хора с увреждания.

Сред предпочитаните области в проекта е и обезпечаването на еднакъв и ефикасен достъп до качествено опазване на здравето , премахването на институционалния модел на грижа и развиването на междусекторни услуги за обществено включване, както и обезпечаването на резистентност и адекватност на обществените заплащания. Предвидени са действия за повишение на минималната работна заплата и пенсиите. Документът включва също ограничения за основаване на условия и гаранции за равнопоставеност и пълноценно присъединяване на хората с увреждания във всички области на публичния живот и обезпечаване на социално-икономическата им отбрана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР